Kenteken overschrijven

Kenteken overschrijven

Het verkopen van een auto wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. Het is dan namelijk niet meer nodig om voor de verkoop of koop van een tweedehands auto het postkantoor te bezoeken. Het overschrijven van het kenteken kan dan ook digitaal worden geregeld.

prijsverschillen bij autopolissen

Dat is één van de maatregelen die het kabinet zal nemen om het aantal regels en het administratieve rompslomp voor burgers te verminderen. Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag een overzicht gestuurd aan de Kamer. Het schrappen en vereenvoudigen van allerlei regels moet burgers totaal 118 miljoen euro besparen.

Kenteken overschrijven   Op dit moment is het nog zo dat dat u bij de verkoop van uw voertuig aan een particulier de overschrijving dient te regelen op het postkantoor. Wanneer u het kenteken wilt overschrijven heeft u onderstaande documenten van de koper nodig:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • het Tenaamstellingsbewijs (Deel IB van het kentekenbewijs)
  • het Overschrijvingsbewijs

Meer informatie over het overschrijven van uw kenteken vindt u  op de site van de Rijksoverheid .

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*