Losse verzekeringen voordeliger dan verzekeringspakket

Losse verzekeringen voordeliger dan verzekeringspakket

Consumenten die zelf een verzekeringspakket samenstellen uit losse polissen zijn voordeliger uit dan mensen met een pakketverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar pakketverzekeringen.

Veel mensen kiezen voor een pakketverzekering vanwege het gemak en de pakketkorting die soms gegeven wordt. Deze korting loopt op naarmate er meer verzekeringen zijn afgesloten bij dezelfde verzekeraar. Toch zorgen deze kortingen er niet altijd voor dat verzekerden ook daadwerkelijk voordeliger uit zijn. Vooral bij verzekeringen met hoge premies, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een zorgverzekering blijkt een pakketverzekering niet automatisch de beste keuze.

Verzekerden kunnen volgens de Consumentenbond beter kiezen voor de goedkoopste aanbieder van iedere verzekering apart. Zelfs als er rekening gehouden wordt met de pakketkorting zijn consumenten op die manier nog voordeliger uit dan met een pakket. Alleen voor minder dure verzekeringen kan een pakket wel voordelig uitpakken.

Auto los verzekeren

De Consumentenbond raadt verzekerden aan om een autoverzekering niet in een verzekeringspakket op te nemen. Dit omdat de autoverzekering één van de weinige verzekeringen is die steeds goedkoper wordt. Van die premieverlagingen kunnen verzekerden met een pakket niet profiteren.

Eigen pakket optimaal samenstellen

Wilt u uw eigen verzekeringspakket zelf samenstellen? Maak dan eerst per verzekering een vergelijking om te bekijken bij welke verzekeraar u het beste uit bent. Op die manier stelt u uw eigen pakket optimaal samen. Een standaard verzekeringspakket bestaat meestal uit een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en eventueel een opstalverzekering . U kunt uw eigen pakket verder uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering , een autoverzekering en een reisverzekering .

  Vergelijk alle autoverzekeringen  

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*