Veranderde energiemarkt voordelig voor consumenten
veranderende energiemark voordelig voor consument
De laatste 10 jaar zijn er steeds meer energieleveranciers bij gekomen in Nederland. Inmiddels kiezen klanten uit ruim dertig verschillende aanbieders. Doordat er veel aanbod en concurrentie is, worden de energieprijzen steeds lager. Méér voordeel voor de consument dus. Hoe komt dat zo?

De veranderingen op een rijtje

Natuurlijk is die verandering in de markt én in de energieprijzen niet zomaar in een dag gebeurd. Er zijn jaren overheen gegaan, maar nu profiteren we ervan. Hoyhoy geeft je een klein overzicht.

Liberalisering

In 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven. Alle Nederlanders kregen hun energie toen van Nuon, Essent, Eneco of DELTA. Maar door de liberalisering van de markt kwamen er langzaamaan nieuwe aanbieders, die de consument de kans gaven om over te stappen. En met succes.

Groeiende markt

In 2009 waren er al aardig wat energieleveranciers bij gekomen. Met lagere prijzen dan de traditionele leveranciers wisten ze heel wat klanten voor zich te winnen. Een paar van de aanbieders die bekend werden: Oxxio, NLE, energiedirect.nl en Greenchoice.

Volwassen markt

Vanaf 2010 bleek dat het niet meer genoeg was om klanten te trekken met lage prijzen. Daarom kwamen er energieleveranciers die zich van andere aanbieders probeerden te onderscheiden, vooral met duurzame energie. Bijvoorbeeld Vandebron, Pure Energie en Qurrent. Het resultaat: niet alleen lagere prijzen, maar ook keuze uit grijze stroom, groene stroom of zelfs lokale groene stroom.

Concurrentie zorgt voor lagere prijzen

Dit is natuurlijk nog steeds hét grote voordeel van de vele aanbieders. Ze willen klanten trekken. Daarom stunten ze vooral met eenjarige vaste contracten en welkomstkortingen en –cadeau’s. Als je ieder jaar van de laagste prijzen wilt profiteren, kun je dus het beste elk jaar overstappen. Zo ben je altijd het voordeligst uit.

Verdienen op je energierekening

Veranderen van energieleverancier is tegenwoordig een fluitje van een cent, daar zorgen wij voor. Ben je benieuwd hoeveel jij nog kunt verdienen op je energierekening door over te stappen? Bekijk het nu en vergelijk energie in onze energievergelijker!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*