Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma?

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma?

Stel dat je volgende week op vakantie gaat en net te horen krijgt dat jouw opa of oma erg ziek is en mogelijk niet lang meer te leven heeft. Kun je de vakantie dan nog annuleren en worden deze kosten dan door de verzekeraar vergoed? En hoe zit dat eigenlijk als je al op vakantie bent en plotseling terug moet naar Nederland?

annuleringsverzekering bij overlijden opa of oma

Wat vergoedt de annuleringsverzekering?

Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, heb je in dit geval meestal recht op vergoeding. De vergoeding hangt af van de situatie en welke kosten je hebt gemaakt.

Reis vooraf annuleren

Als je de reis vooraf moet annuleren, dan is dit gedekt onder de annuleringsverzekering. Vanuit die verzekering wordt je hele reis vergoed. Voorwaarde hierbij is dat het overlijden van je opa of oma – of een ander familielid van de 1e of 2e graad – onvoorzien was op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot. Het is ook belangrijk dat je de annuleringsverzekering binnen maximaal 7 dagen nadat je de reis boekte, hebt afgesloten. Anders kan het zijn dat je niet verzekerd bent voor annulering van je reis.

Reis tussentijds afbreken

Als je reis tussentijds moet afbreken, dan worden de kosten vergoed van de ‘niet genoten vakantiedagen’. Als je dus op vakantie bent voor 3 weken, maar na 1 week opeens terug moet, dan krijg je een vergoeding voor de overige 2 weken. Een paar verzekeraars vergoeden zelfs de hele reis.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aantal reeds betaalde overnachtingen, een betaalde skipas of een gehuurde auto. Als je extra kosten maakt voor het afbreken van de vakantie om terug te keren naar Nederland, dan worden deze kosten niet vergoed door de annuleringsverzekering. Deze kosten kun je wel verhalen op de reisverzekering.0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*