Sign In

Sign Up

Lost Password

Energie vergelijken

Nieuws Energie vergelijken

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Energierekening daalt minder dan verwacht

Energierekening daalt minder dan verwacht

Heb je het goede nieuws toevallig gelezen afgelopen week op Telegraaf, NRC en nu.nl? De energietarieven van je variabele contract gaan vanaf juli 2019 omlaag. Maar, het minder goede nieuws is dat de vaste leveringskosten juist stijgen. Hoe zit het nou en wat betekent de wijziging van de energietarieven voor jou?

energiecontract kiezen

Hoe kies ik het beste energiecontract?

Sta je op het punt om je energie te vergelijken? Heel slim! Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je namelijk een hoop geld besparen. Maar hoe weet je nou zeker welk contract het best bij jou past?

6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent

6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent

Het is zomervakantie. En daar wordt vaak flink wat geld aan uitgegeven, logisch natuurlijk. Gelukkig valt er altijd wat te besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je thuis energie kunt besparen terwijl je op het strand ligt in Spanje? Scheelt weer geld, wat vast goed van pas komt op vakantie. Wij geven je zes handige tips.

Hoe groen is groen gas?

Hoe groen is groen gas?

Duurzame energie is populair onder Nederlanders. Bij duurzame energiecontracten gaat het vaak over groene stroom en steeds meer energieleveranciers bieden deze stroom aan. Maar naast groene stroom bestaat er ook groen gas. Wat houdt dit precies in en hoe groen is groen gas eigenlijk?

Verhoging ODE en energiebelasting 2018

Energierekening in 2018 met zeven tientjes omhoog

De energierekening voor een gemiddeld huishouden gaat in 2018 met 70 euro omhoog. Dat komt doordat huishoudens op jaarbasis 50 euro meer moeten gaan betalen voor de Opslag Duurzame Energie (ODE) en 20 euro extra voor de energiebelasting. Hierdoor loont het extra om regelmatig je energiecontract te vergelijken in onze energievergelijker. O...

overstappen_energie

Waarom durven mensen niet over te stappen van energieleverancier?

Nog lang niet iedereen stapt over van energieleverancier. Mensen vinden het vaak eng om over te stappen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Met een overstap bespaar je namelijk snel en eenvoudig op je energierekening. Waarom durven veel mensen niet te switchen van leverancier? Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen. En we vertellen je m...

Volkskrant - word wakker en verlaag je energierekening

Overstappen is profiteren

De Volkskrant bevestigde vorige week wat wij al langer wisten: “Overstappen is profiteren. Wie overstapt naar een andere energieleverancier profiteert van de beste aanbiedingen.” Als je al jaren of langer dan één jaar bij dezelfde leverancier zit, betaal je eigenlijk te veel voor je energie. Hoe zit dat precies?

5 duurzame gadgets voor op de camping

5 duurzame gadgets voor op de camping

Het is zomervakantie! Veel Nederlanders zoeken de camping op om even helemaal tot rust te komen. Helaas kunnen we ook op de camping niet zonder stroom. Denk maar aan je smartphone of tablet die je steeds moet opladen. Wil je zo ‘groen’ mogelijk kamperen? Dat kan met deze 5 duurzame gadgets.

Energierekening-vaak-onduidelijk

Energierekening vaak onbegrijpelijk

Ongeveer 40% van de consumenten snapt zijn energierekening. Dat is niet genoeg, vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de ACM moet iedereen zijn energierekening kunnen begrijpen en vergelijken. Energieleveranciers krijgen nu tot 1 juli de tijd om de rekening duidelijker te maken voor hun klanten.

hoe groen is groene stroom

Hoe groen is groene stroom?

Groene stroom is niet altijd écht groen. Soms is het alleen maar groen doordat de energieleverancier een certificaat heeft gekocht. Ook is er nog een verschil tussen groene stroom uit Europa en  groene stroom uit Nederland. Tot slot is niet alle groene stroom even groen. Ingewikkeld? Wij leggen je uit hoe het zit. Groen of half-groen? De ...

Besparen op gas

6 tips om te besparen op gas

Wist je dat gas het grootste deel van je energierekening bepaalt? Een gemiddeld huishouden betaalt per jaar zo’n 960 euro aan gas en 770 euro aan stroom. Gelukkig kun je hier vrij makkelijk op besparen. De makkelijkste manier: een andere energieleverancier kiezen door middel van onze energievergelijker. Dat scheelt al gauw 250 euro per ja...

Energie-expert Robert geeft tips voor het vergelijken van energie

Energie-expert Robert geeft tips voor het vergelijken van energie

Dit is Robert. Dé energie-expert van hoyhoy. Elke dag krijgt hij een hoop telefoontjes binnen. Over energiecontracten, stroomverbruik, welkomstkortingen en nog véél meer. Waar moet je nou precies op letten als je energie vergelijkt en wilt overstappen? Robert heeft de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.