Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij wie er allemaal een lening heeft, en of deze lening netjes wordt afbetaald. Als je een lening afsluit, geeft de aanbieder van jouw lening dit door aan het BKR. Hoeveel kan ik lenen met een BKR-registratie? Een registratie bij het BKR hoeft niet negatief te zijn. Als je de maandelijkse kosten altijd betaalt of een lening al hebt afbetaald, geldt dit als positieve registratie. Je kunt dan gewoon geld lenen.

Wanneer krijg je een BKR-registratie?

Als je meer dan 250 euro leent of kredieten hebt die je langer dan een maand gebruikt, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Dit gebeurt in de volgende gevallen:

Betaal je alles netjes op tijd? Dan heb je een positieve registratie. Als je minimaal twee maanden niet betaalt, wordt je registratie negatief. Een negatieve registratie kan ervoor zorgen dat je geen lening of hypotheek meer kunt afsluiten.

Lenen met een BKR-registratie

Als je een lening wilt afsluiten, kijkt de aanbieder van jouw lening altijd of jij geregistreerd staat bij het BKR. De aanbieder is wettelijk verplicht om dit te doen. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het vaak lastig om een lening af te sluiten.

Weet jij niet of je een BKR-registratie hebt? Je kunt dit controleren bij het BKR.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes