Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering: wat is gedekt?

Een aanvullende zorgverzekering dekt zorg die niet in het basispakket van de ziektekostenverzekering is opgenomen. Hieronder vallen fysiotherapie(als je ouder dan 18 jaar bent en geen chronische aandoening hebt), een tandartsverzekering of bijvoorbeeld een aanvullende dekking voor brillen. Vrijwel alle zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende zorgpolissen aan. Hoe hoger de dekking, hoe meer premie je betaalt.

Waarom een aanvullende verzekering?

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld te maken met een beperking of moet je regelmatig naar de tandarts door gebitsproblemen? Of denk je binnen nu en een korte tijd ondersteuning nodig te hebben met een zwangerschap of de periode na de bevalling? Dan zou een aanvullende zorgverzekering uitkomst kunnen bieden.

Dekking aanvullende zorgverzekeringen

Elke zorgverzekeraar biedt diverse aanvullende zorgpakketten aan. De één vergoedt meer dan de ander. Datzelfde geldt voor verzekeraars onderling. Door te vergelijken in onze zorgvergelijker zie je snel en eenvoudig welke aanvullende zorgverzekeringen aansluiten op jouw wensen. Zo ontdek je direct wat de beste keuze is voor jou en ben je weer een heel jaar optimaal verzekerd tegen medische kosten.

Aanvullende tandarts- en fysiotherapeutische verzekering

De aanvullende verzekeringen die het meest worden gekozen, zijn de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie of voor de tandarts. Specifieke behandelingen bij een tandarts of een langdurige vorm van fysiotherapie worden op deze manier betaalbaar. Bij het afsluiten van zo’n verzekering kun je kiezen voor een speciale ‘dekking’. Bijvoorbeeld een volledige vergoeding van de eerste 20 fysiotherapeutische behandelingen, of een maximumbedrag per jaar per persoon. Dit wordt vastgesteld door de zorgverzekeraar.

Wordt iedereen voor een aanvullende verzekering geaccepteerd?

Nee, niet iedereen wordt automatisch voor een aanvullende verzekering geaccepteerd. Als je op leeftijd bent of een hoog gezondheidsrisico hebt, kunnen sommige zorgverzekeraars je weigeren of een hogere premie vragen. Als je eenmaal een aanvullend pakket hebt, zal de verzekeraar in de volgende jaren geen medische acceptatie-eisen aan je stellen.

Aanvullende verzekering opzeggen

Een aanvullende verzekering is niet wettelijk verplicht, dus als je hem na een jaar niet meer nodig hebt, kun je hem opzeggen. Hou er wel rekening mee dat een opzegging – ook wanneer je overstapt van verzekeraar – voor 31 december binnen moet zijn bij je maatschappij. Deze wordt dan pas in het volgende jaar verwerkt. Je zit dus altijd een jaar aan de aanvullende verzekering vast.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes